Aktualno v fokusu

Beremo Kranjske novice

Beremo Kranjske novice

KJ 07.08.2016

V petek so me v nabiralniku ponovno pričakale Kranjske novice. Preletim naslove, ki me vabijo k branju. Nekatere teme že poznam, nekaj je novih, skratka dovolj za odločitev, da si s časopisom popestrim popoldansko kavo. Pa poglejmo. Po prenovljenem mostu sem se že sprehodil, mimo krožišča v gradnji sem se tudi že peljal novo parkirišče v Šorlijem naselju, vrtec v Čirčah tik pred zaključkom obnove, osvežitev lokacijskega načrta za Britof jug, novi prostori za Glasbeno šolo, napredek pri dogovorih za oživitev Čukovega bajerja, spodbude za obnovite zunanjosti hiš v starem Kranju, solarna razsvetljava kranjskih pokopališč, mednarodni obiski iz Kirgizije in mladih iz Francije, cel koš poletnih dogodkov, ki nas vabijo v avgustu in septembru in nenazadnje predstavitev teh kranjskih olimpijcev, ki bodo zastopali barve naše domovine na olimpijskih igrah v Riu.

 

Zadovoljen. Kranjske novice, ki nastajajo v uredništvu Gorenjskega Glasa, so postale glasilo naše občine po moji meri. Glasilo, ki informira, ne prepira. Časopis, ki da dozo optimizma in pozitivne energije in mi vsak mesec predstavlja drobne in večje pridobitve, zaradi katerih postaja Kranj iz meseca v mesec bogatejši in bolj živ.

 

Tendenciozno »obveščanje« prepuščajo Kranjske novice drugim, bolj politično obarvanim časopisom, kjer podobne prispevke prepogosto (ne)namerno premešajo s svojimi strankarskimi pogledi, stališči, kaj dodajo in kaj izpustijo in jih nato bralcem prodajajo kot dnevne informacije.

 

Sicer pa so vse Kranjske novice shranjene na portalu Gorenjskega glasa, kjer jih lahko pregledujete brez žetonov, kuponov prijav in podobnih omejitev. 

http://www.gorenjskiglas.si/supplements/Kranjske_novice

 


Nazaj na seznam objav

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Pridruži se

Želiš aktivno sodelovati pri spremembah v Kranju,

biti obveščen o pomembnih temah in dogodkih?

 

Preberi več

 

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Podpri nas

V skladu z zakonom lahko lahko donirate del dohodnine. Želite podpreti naše delo? 

 

Preberi več