Aktualne novice

KAM PLOVE NAŠA LADJA

KAM PLOVE NAŠA LADJA

KJ 10.04.2016

Ko so se Kranjčanke in Kranjčani jeseni 2014 podali na volitve, so imeli pred očmi predvsem željo, da se Kranj premakne iz mrtvila, v katero ga je potisnilo med drugim tudi neproduktivno tekmovanje nekaterih političnih strank oziroma kupčkanje in povezovanje ozkih političnih interesov za zaščito v preteklosti pridobljenih privilegijev, neredko tudi čisto zasebnih. Seveda je bilo to mogoče ob šibkem interesu  takratnega župana, da bi vložil več energije v odpiranje razvojnih poti.

Na volitvah so torej Kranjčanke in Kranjčani glasovali za posameznike, stranke in liste, za katere so verjeli, da bodo delovali prav nasprotno in se v naslednjih štirih letih usmerili v ustvarjanje pogojev za razvoj Kranja in reševanje konkretnih odprtih vprašanj za boljše življenje v celotni kranjski občini. Mestna uprava pa naj bi s strokovnim in učinkovitim delom pripravljala kakovostne odloke in druga gradiva, ki bi izvoljenim svetnikom, v imenu svojih volivk in volivcev,  te predloge potrjevali ali zavračali, odvisno od interesov, ki jih zastopajo. Velik del svetnikov se te svoje vloge in naloge tudi dobro zaveda. Med njimi so in bodo do konca tega mandata tudi svetniki in svetnice Več za Kranj. Svoje vloge  ne razumejo v prvi vrsti kot priložnost za samopromocijo in iskanje poti, po katerih bi prišli do boljših pozicij na naslednjih volitvah. Tudi ne prežijo noč in dan na napake in nepravilnosti, ki  se hote ali nehote pojavijo pri delovanju ali življenju njihovih političnih nasprotnikov.

Delovanje, ki je osredotočeno na iskanje lastnih koristi in poti, kako ovirati delo drugih, če se le da, politične nasprotnike tudi osebno diskreditirati, pri tem pa še moralizirati in tako naprej - to ni politika ampak navadno politikantstvo. Žal v ta mamljivi vrtinec akterji politikantstva pogosto potegnejo tudi druge politične sopotnike, ki se na koncu hočeš nočeš znajdejo vpreženi v njihov voz. Njihove igrice so tudi prava hrana za senzacionalistične rumene reporterje, ki se požvižgajo na etiko in stroko ter z velikim veseljem ustvarjajo škandalozne zgodbe, ki jih roko na srce, vsi tako radi prebiramo in poslušamo. Še posebno če gre za ljudi ali organizacije, s katerimi nismo ravno na isti valovni dolžini.

In v kateri smeri se giblje kranjska politika? Verjamemo, da večji del v pravi smeri, v smeri politike. Za zastopanje in zagovarjanje interesov svojih volivcev ob spoštovanju stališč in mnenj drugih ter za sodelovanje pri uresničevanju skupnih zadev, ki so v korist prebivalcev naše mestne občine.

Dobro in korektno delo mestnih svetnic in svetnikov seveda ne bo »blestelo« v porumenelih novicah, bo pa, tako vsaj verjamemo, slej ko prej prišlo v zavest Kranjčank in Kranjčanov. 

 

FOTO: Tim Fitzharris, Northern Elephant Seal Males Fighting


Nazaj na seznam objav

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Pridruži se

Želiš aktivno sodelovati pri spremembah v Kranju,

biti obveščen o pomembnih temah in dogodkih?

 

Preberi več

 

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Podpri nas

V skladu z zakonom lahko lahko donirate del dohodnine. Želite podpreti naše delo? 

 

Preberi več