Aktualno v fokusu

Kanalizacija – kje, kdaj, za koga in na kakšen način?

Kanalizacija – kje, kdaj, za koga in na kakšen način?

20.05.2020

zemljevid


Urejanje odtoka odpadne vode in kanalizacije je vprašanje, s katerim se ukvarjajo predvsem tisti, ki živijo na območjih, za katera še ni določeno, kako bo z izgradnjo kanalizacije. Sem spadajo predvsem primestni kraji – Zg. Besnica, Sp. Besnica, Rakovica, Letenice, Trstenik, Pangršica, Čadovlje, Tatinec, Srakovlje, Bobovek, Ilovka, Suha. Krajani omenjenih krajevnih skupnosti si v svojih domovih želijo vseh sodobnih civilizacijskih pridobitev, kamor vsekakor spada tudi kanalizacija.

Izgradnja javne kanalizacije za omenjena območja za enkrat še ni določena, postavitev male čistilne naprave ali troprekatne pretočne greznice pa je strošek krajanov. Kaj storiti – zamenjati staro greznico in tvegati, da bo investicija izgubljena, če se občina vseeno odloči, da bo možno pripeljati kanalizacijo tudi do njih? Takrat bodo imeli krajani ponovno stroške za isto rešitev.

Zakaj se trenutna uprava mestne občine Kranj s tem vprašanjem ne ukvarja? Kako naj se posamezniki v primestnih krajevnih skupnostih odločijo za primerno investicijo?
Stališče Več za Kranj je sledeče – kanalizacija je osnovna civilizacijska norma in mora biti urejena na celotnem področju občine Kranj. Županu in mestni upravi predlagamo, da nemudoma obvesti mestni svet in predsednike naštetih krajevnih skupnosti, kdaj bo zgrajena kanalizacija na njihovem področju oz. jim posreduje informacijo o dovoljeni gradnji male čistilne naprave. Svetniška skupina bo to pobudo tudi predstavila na naslednji seji mestnega sveta.


Nazaj na seznam objav

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Pridruži se

Želiš aktivno sodelovati pri spremembah v Kranju,

biti obveščen o pomembnih temah in dogodkih?

 

Preberi več

 

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Podpri nas

V skladu z zakonom lahko lahko donirate del dohodnine. Želite podpreti naše delo? 

 

Preberi več