Aktualno v fokusu

Kranj 2022

Kranj 2022

30.04.2021

"Smo v letu 2022. Vizija postaja resničnost. Štiri leta dobrega dela svetnikov Več za Kranj in konstruktivnega sodelovanja s svetniki drugih strank, je prineslo rezultate. Mestni svetniki, 32 preudarnih žena in mož, so v v štiriletnem mandatu z dejanji pokazali, da jih zanima predvsem razvoj in napredek našega Kranja. S tem so zgradili trden temelj za nadaljnji razvoj.

V preteklih štirih letih smo v Mestni občini Kranj ponosni na rekordno nizko brezposelnost, ki jo že štiri leta vzdržujemo kot najnižjo v državi. Starejši občani so zadovoljni z mirno starostjo v domovih za starejše in oskrbovanih  stanovanjih, mlade družine se veselijo neprofitnih najemnin v novih stanovanjskih soseskah. Soseska Planina je postala vzorni regijski model za prenovo stanovanjskih sosesk, med Šenčurjem in Kranjem poteka urejen promet po štiripasovnici, Zlato polje ima nov sodoben avtobusni terminal. V vseh naseljih je priključenost na kanalizacijo postala samoumevna, na novo urejene ceste so varne za pešce in prijazne za kolesarje. Otroci se v naseljih igrajo na novih igralih, zelene površine se širijo. 

 

Lansko leto je Slovenija uspešno zaključila predsedovanje Svetu EU, Kranj pa se je odlično vpel v to dogajanje in izkoristil prisotnost evropskih državnikov in najvišjih odločevalcev. Kranj je pripravljen na Evropsko prestolnico kulture 2025. Odnosi z državo še nikoli niso bili boljši, postali smo resen sogovornik na regijskem, nacionalnem in evropskem nivoju.

 

Foto:Kranj, panorama Kranja fotografirano iz obzidja v Stražišču, avtor: Andraž Muljavec, fotomorgan

 

Kranj 2022, preberite celotno publikacijo 


Nazaj na seznam objav

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Pridruži se

Želiš aktivno sodelovati pri spremembah v Kranju,

biti obveščen o pomembnih temah in dogodkih?

 

Preberi več

 

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Podpri nas

V skladu z zakonom lahko lahko donirate del dohodnine. Želite podpreti naše delo? 

 

Preberi več