Aktualno v fokusu

Manj degradiranih območij

Manj degradiranih območij

14.11.2018

Novembra 2015 sta bili s sofinanciranjem iz evropskih sredstev uspešno zaključeni obsežna prva faza gradnje komunalnega omrežja Gorki in gradnja vodovoda. Na območju Bitenj, Žabnice, Kokrice in ožjega dela Kranja je bilo zgrajenih okoli 35 kilometrov fekalnega in 20 kilometrov meteornega kanala ter nadgrajena in rekonstruirana centralna čistilna naprava Kranj velikosti 95.000 populacijskih enot. Del projekta je bilo tudi na novo urejenih 106.000 kvadratnih metrov asfalta.

Vzporedno je potekala gradnja vodovoda Bašelj-Kranj v dolžini več kot 10 kilometrov, tako smo zagotovili nemoteno oskrbo z  neoporečno pitno vodo. Vrednost obeh projektov skupaj je bila 70 milijonov evrov. S pomočjo investitorjev in evropskih sredstev se je v Kranjski občini letos energetsko saniralo 22 javnih zgradb, predvsem vrtcev.

Obnovile so se šole, telovadnice, avtobusne postaje in gasilski domovi. Porušila se je nevarna stavba kotlovnice na Zlatem Polju. Pripravljeni so prostorski načrti za prometno ureditev okolice zdravstvenega doma, pripravljen je projekt sanacije degradiranega območja pod Staro cesto ob Savi.

 


Nazaj na seznam objav

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Pridruži se

Želiš aktivno sodelovati pri spremembah v Kranju,

biti obveščen o pomembnih temah in dogodkih?

 

Preberi več

 

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Podpri nas

V skladu z zakonom lahko lahko donirate del dohodnine. Želite podpreti naše delo? 

 

Preberi več