Aktualno v fokusu

Se komu plačuje usluga, se kupuje glas na račun Kranjčank in Kranjčanov?

Se komu plačuje usluga, se kupuje glas na račun Kranjčank in Kranjčanov?

IO VZK 27.09.2019

V stranki VZK nas je presenetil podatek na ERAR-ju, da je Mestna občina Kranj v razmiku dobrega meseca dni Miranu Šubicu, s. p., nakazala 4.625 EUR. Konkretno kakšne storitve je MOK od dotičnega kupila, ta trenutek še ne vemo, smo pa že poslali zahtevek za posredovanje teh podatkov na občino. Je res, da je župan Matjaž Rakovec podpisal s spletnim piscem pogodbo, sprva za obdobje od 1. 6. do 31. 12. 2019, katere skrbnik je on osebno? Po prejetju zahtevanih podatkov se bo to zagotovo pojasnilo.

Zelo resno se sprašujemo, ali je res in zakaj je župan Matjaž Rakovec pristal na to, da je pogodbeni skrbnik plačevanja honorarjev blogerju Miranu Šubicu, kljub temu da ima na občini za obveščanje javnosti zaposlenih kar sedem (7) ljudi, ki prejemajo redno plačo. Je morda vzrok v tem, da le-ti ne bi bili pripravljeni pisati po nareku?

Če vse to drži, koliko bodo znesli honorarji Miranu Šubicu, s. p., do zaključka štiriletnega mandata? Če se mu bo izplačevalo s takim tempom, okoli 100.000 EUR. To je neverjetnih 150 težko prisluženih minimalnih plač. To je velikokrat več, kot npr. prejmejo nekatera društva v Kranju. Honorar pa v tem primeru ne bo izplačan iz članarin oziroma z žiro računa kranjske SD, ampak iz naših davkoplačevalskih žepov. Kakšno pisanje je torej vredno 100.000 evrov?

Taka pogodba ne more biti in ostati tajna in se bomo z njeno konkretno vsebino seznanili. Prav tako ne bodo ostale skrivnost tudi plačane vsebine ali storitve. Po razkritju se ne bo mogel nihče sprenevedati, da se ga to ne tiče ali da gre za osebne zadeve.

Župane ocenjujemo z mnogih zornih kotov, presejamo njihova dejanja skozi mnoga sita, jih gledamo z različnih zornih kotov in perspektiv in ne nazadnje nas zanimajo njihovi interesi. Kar je tudi prav, vsak občan, meščan in krajan ima to pravico in župan je izvoljen, da zastopa interese prav vsakega izmed nas.

Po čem sodimo župane? Kaj je tisto, kar nam oblikuje mnenja in percepcijo? Kje je meja med sprejemljivim in pretiravanjem? Kdaj je enostavno preveč? V večini primerov takrat, ko nonšalantno trošijo naš davkoplačevalski denar za sporne zadeve, namesto da bi ga namenil za šport, kulturo, socialo, pločnike, modernizacijo šol, nove vrtce, komunalo, ekologijo, nižje položnice, obnovo in širitev pokopališč, kulturne domove, zavetišča za živali, turizem ...

Spisek je neskončen. Vse, res vse je bolje kot npr. 100.000 evrov za spletno pisanje, natolcevanja, širjenje negativne energije, blatenje, spodkopavanje dobrih pobud in dejanj, kupovanje miru zase ...

Je to sploh mogoče v tretjem največjem mestu v Sloveniji? Res se sliši neverjetno, zato nam ne verjemite na besedo, ampak počakajte skupaj z nami na uradne informacije o pogodbi in si ustvarite svojo sliko.

Kaj pa bomo storili mi? Kaj je poslanstvo stranke Več za Kranj? Kako prevzeti še večjo odgovornost za razvoj in dobrobit Kranja? Vemo kako; brezpogojno in brez kalkulacij bomo podprli župana Rakovca in njegovo upravo pri vseh dobrih projektih, podprli ga bomo pri vseh pravilnih in težkih odločitvah, podprli tudi v težkih političnih situacijah, če bodo ogrožene razvojno naravnane odločitve. Hkrati pa bomo dosledni, ko bo treba reči NE, in tokrat smo prepričani, da je čas za velik in odločen NE!

 

Izvršni odbor stranke Več Za Kranj


Nazaj na seznam objav

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Pridruži se

Želiš aktivno sodelovati pri spremembah v Kranju,

biti obveščen o pomembnih temah in dogodkih?

 

Preberi več

 

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Podpri nas

V skladu z zakonom lahko lahko donirate del dohodnine. Želite podpreti naše delo? 

 

Preberi več