Mediji o Boštjanu Trilarju

 

Seznam objav medijev o Boštjanu Trilarju, kandidatu za župana Kranja

 

Kranjski triler: v ponedeljek se bodo resetirali

 

Vir: www.delo.si, 20. oktober 2014

 

Napeta predvolilna kampanja in podaljšani čas glasovanja na dveh voliščih. Zmagovalec je Boštjan Trilar.

 

Kot zadnji v Sloveniji so po štetju, ki se je močno zavleklo, dobili novega župana tudi v Kranju, 46-letnega Boštjana Trilarja, predsednika sredi julija ustanovljene stranke Več za Kranj, katerega izvolitev so pred drugim krogom podprli tudi SMC, Desus in SD.

 

 

Celoten članek

 

 

Noč brez čevapčičev - Kdo ima mačka

 

Vir: www.kr.trma.si, 20. oktober 2014

 

Po noči volilnega trilerja, ugibamo, kako bo. Bojan Homan (SDS), naš poklicni podžupan je ob službo in vpliv - telefonskih klicev pa mu za podporo ne bo več treba opravljati. Kako bo z njegovim zaslužkom z mediacijo, še čakamo. Branko Grims (SDS) pa bo...

 

 

Celoten članek

 

 

Kaj so povedali novinarji oddaje 24ur?

 

Vir: www.24ur.com, 20. oktober 2014

 

V oddaji 24ur je bil med drugim tudi prispevek o novem kranjskem županu Boštjanu Trilarju.

 

 

Celoten članek

 

 

 

Tudi Kranj dobil župana

 

Vir: www.gorenjskiglas.si, 20. oktober 2014

 

Mestna občina Kranj bo dobila novega župana: Boštjan Trilar je s 55,01 odstotka glasov porazil dosedanjega župana Mohorja Bogataja (44,99 odstotka).

 

Potem ko so ob 22.13 zaprli še volišči v Bitnjah, so tudi v kranjski občini prešteli glasove volivk in volivcev za župana v drugem krogu. Neuradni rezultati kažejo, da je zmagal Boštjan Trilar s 55,01 odstotka glasov. Mohor Bogataj, dosedanji župan, jih je dobil 44,99 odstotka. Volilna udeležba je bila v mestni občini Kranj zelo nizka, zgolj 31-odstotna.

 

 

Celoten članek

 

 

 

Trilar premagal kranjskega župana Bogataja

 

Vir: www.delo.si , 19. oktober 2014

 

V 54 občinah so se državljani danes že četrtič letos odpravili na volišča; potekal je drugi krog lokalnih volitev. Te so bile predvidoma tudi zadnje letos. In če ne bo kakšnih presenečenj, prihodnji dve leti (razen za državni svet) ne bosta volilni.

 

V Kranju zelo tesno

  

Po vseh preštetih glasovih je v Kranju izzivalec župana Mohorja Bogataja Boštjan Trilar prejel 55,01 odstotka glasov, Bogataj 44,99 odstotka. Glasovnice je volilna komisija začela šteti nekaj pred pol enajsto uro zvečer.

 

S Trilarjem smo opravili krajši pogovor.

 

 

Celoten članek

 

 

 

Trilar: Prestavitev ledene dvorane je v načrtu

 

Vir: www.delo.si, 19. oktober 2014

 

Bodoči kranjski župan obžaluje nizko volilno udeležbo.  Uvedel bo pisarno za črpanje evropskih sredstev.

 

V Gorenjski prestolnici zmago (po še neuradnih podatkih) slavi podjetnik Boštjan Trilar, ki je z 55,01 odstotki podpore premagal dosedanjega župana Mohorja Bogataja. Posledice precej umazane volilne kampanje - ovadbe so letele iz obeh strani - so opazne tudi v najnižji volilni udeležbi izmed vseh občin.

 

 

Celoten članek

 

 

 

Soočenje kandidatov za župana

 

Vir: www.radio-kranj.si, 17. oktober 2014

 

V nedeljo se nam obeta drugi krog županskih volitev. Drugi krog bo poleg Škofje Loke še v Kranju in na Jesenicah ter v Cerknem. Da se boste lažje odločili, bomo danes ob devetih še enkrat soočili oba kandidata, ki se potegujeta za mesto prvega moža v mestni občini Kranj. Z nami bosta Boštjan Trilar in Mohor Bogataj.

 

 

Celoten članek

 

 

V Kranju bo vroča volilna nedelja

 

Vir: www.gorenjskiglas.si, 17. oktober 2014

 

V drugem krogu lokalnih volitev se posebno vroča bitka obeta v Kranju, kjer se za županski položaj potegujeta Mohor Bogataj in Boštjan Trilar, od petih gorenjskih občin, ki župana volijo v drugem krogu, pa naj bi bilo tesno tudi v Komendi in Trzinu.

 

 

Celoten članek

 

 

Še zadnji dnevi za odločitev: kdo bodo župani v 54 občinah?

 

Vir: www.rtvslo.si, 17. oktober 2014

 

Tudi v Kranju se stari župan Mohor Bogataj v nedeljo meri z zmagovalcem prvega kroga gospodarstvenikom Boštjanom Trilarjem.

 

Bogataj, ki je občino vodil tudi že med letoma 1998 do 2006, zagovarja kontinuiteto oblasti. "Začeli smo namreč toliko projektov, toliko zadev je odprtih, da je prav, da te zadeve ustrezno tudi dokončamo." Obljublja, da si bo v prihodnje dejavno prizadeval ustvariti razmere za novo gospodarsko rast. Nova delovna mesta predvideva s spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij in zmanjševanjem birokratskih ovir pri pridobivanju raznovrstnih dovoljenj. Trilar pa napoveduje, da si bo prizadeval za eksplozijo gospodarstva in nova delovna mesta ter sinergijsko povezovanje gorenjskih občin. Poseben poudarek bi namenil dvigu kakovosti življenja, skrbi za okolje in mladim družinam z otroki. Pospešiti namerava črpanje evropskih sredstev in vzpostavljanjem javno-zasebnega partnerstva.

 

 

Celotna oddaja

 

 

Mohor Bogataj in Boštjan Trilar na zaslišanju GTV

 

Vir: www.gtv.si, 16. oktober 2014

 

Uredništvo Gorenjske televizije je pred drugim krogom volitev na oba županska kandidata v Kranju, Boštjana Trilarja in Mohorja Bogataja, naslovilo devet vprašanj, povezanih z lokalno problematiko. Njune odgovore objavljamo v celoti.

 

Kaj boste storili prvi dan po izvolitvi za župana Mestne občine Kranj?

 

 

Celoten članek

 

 

Pred drugim krogom po pogajanjih vladne stranke v Kranju podprle Trilarja

 

Vir: www.sta.si, 15. oktober 2014

 

Pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev protikandidati iz prvega kroga v Mestni občini Nova Gorica odločitev večinoma prepuščajo volivcem. Podobno je tudi v Novem mestu, v Mestni občini Kranj pa se je strankarski vladni trojček glede podpore pogajal tako z Bogatajem kot Trilarjem in nato podprl slednjega.

 

V Kranju so se vladne stranke pogajale z obema kandidatoma

 

V boju za županski stolček v Mestni občini Kranj je trojček vladnih strank SMC, SD in DeSUS pred drugim krogom volitev podprl kandidaturo novinca v politiki Boštjana Trilarja, ki z novoustanovljeno stranko Več za Kranj obljublja spremembe.

Tako sta Trilarja podprla tudi tretje- in četrtouvrščeni iz prvega kroga županskih volitev, Andrej Šušteršič (SMC), ki je dobil 7,8 odstotka glasov, in Janez Černe (SD), ki je zbral 6,1 odstotka glasov. Kot je za STA pojasnil Černe, so vladne stranke skupaj nastopile v pogajanjih s kandidatoma, saj je jasno, da bo župan le težko kaj spreminjal in dosegel v Kranju brez podpore vlade in državnega nivoja.

Pogovore so vodili tako s prvouvrščenim iz prvega kroga Trilarjem, ki so mu volivci namenili 38,9 odstotka glasov, kot tudi s sedanjim županom Mohorjem Bogatajem, ki je med sedmerico županskih kandidatov prejel 33,6 odstotka glasov in se poteguje za četrti županski mandat. Ob tem so sklenili podpreti Trilarja, "saj stoji za pogoji, ki smo mu jih dali," je povedal Černe.

Kot je pojasnil, sta bila glavna pogoja, da ne sodeluje z SDS in da se zavzema za ničelno toleranco do korupcije župana in mestnih svetnikov. Trojček je postavil tudi nekaj programskih zahtev, s katerimi se je Trilar načelno strinjal, podrobnosti pa bodo stvar prihodnjih pogajanj v primeru oblikovanja koalicije.

V novem 33-članskem mestnem svetu se glede na izraženo podporo že kažejo obrisi nove koalicije s 17 glasovi, ki bi nastala v primeru Trilarjeve izvolitve. Hkrati je tudi stranka NSi, ki ima tri svetnike, izrazila, da si želi sprememb pri vodenju občine.

Na drugi strani ima Bogataj že iz prvega kroga zanesljivo podporo Stranke za napredek krajevnih skupnosti in SLS, ki bosta v novem mestnem svetu imeli skupaj tri svetnike. Povsem jasna naj bi bila tudi podpora SDS, ki je osvojila pet svetniških mest, čeprav niti stranka niti Bogataj sodelovanja nista javno obelodanila.

Nejasno medtem ostaja, koga bi lahko v nadaljevanju podprla petouvrščena med županskimi kandidati Barbara Gunčar in šestouvrščeni Zoran Stevanović, ki bosta delovala kot mestna svetnika. Poleg tega bodo v mestnem svetu še Lista za razvoj Kranja Igorja Velova in PLS - Povezane lokalne skupnosti. Volilna udeležba v prvem krogu je bila v Kranju 34,3-odstotna.

 

 

Celoten članek

 

 

 

Spopad za gorenjsko prestolnico

 

Vir: www.siol.net, 14. oktober 2014

 

V Mestni občini Kranj se bosta v drugem krogu spopadla zdajšnji župan Mohor Bogataj in izzivalec Boštjan Trilar. Bo Bogataj še četrtič postal župan ali bo uspelo Trilarju, zmagovalcu prvega kroga?

V 55-tisočglavi Mestni občini Kranj se je v prvem krogu županskih volitev za "prestol" gorenjske prestolnice, ki je za Ljubljano in Mariborom tretje največje slovensko mesto, pomerilo sedem kandidatov in kandidatk.

 

 

Celoten članek

 

Župan mora med ljudi

 

Vir: www.dnevnik.si, 14. oktober 2014

 

Po velikosti tretja slovenska občina bi lahko v nedeljo po napovedih Ninamedie za Dnevnik dobila novega župana. Pred drugim krogom smo želeli soočiti oba kandidata za župana Kranja, a je Mohor Bogataj (podpirajo ga SDS, SLS, SZNKS) sodelovanje v pogovoru odklonil, ker ni zadovoljen s poročanjem našega časopisa. Bogatajev protikandidat Boštjan Trilar (Več za Kranj) že pred nedeljskim rezultatom govori o tektonskih spremembah v Kranju.

 

 

Celoten članek

 

 

 

Soočenje kandidatov za župana Kranja v 2. krogu

 

Vir: www.radio-sora.si, 14. oktober 2014

 

V nedeljo se nam obeta drugi krog županskih volitev. Drugi krog bo poleg Škofje Loke še v Kranju in na Jesenicah ter v Cerknem. Da se boste lažje odločili, bomo danes ob devetih še enkrat soočili oba kandidata, ki se potegujeta za mesto prvega moža v mestni občini Kranj. Z nami bosta Boštjan Trilar in Mohor Bogataj.

 

 

Celoten članek

 

Kaj županska kandidata obljubljata Kranju

 

Vir: http://4d.rtvslo.si, 13. oktober 2014

 

Danes sta se na RTV Slovenija 1 v oddaji Lokalne volitve 2014 pomerila kandidata za župana Kranja Boštjan Trilar in Mohor Bogataj.

 

 

Celoten članek

 

 

V Kranju oster boj za župansko funkcijo, v prednosti Trilar

 

Vir: www.sta.si, 13. oktober 2014

 

V Mestni občini Kranj se obeta zanimiv drugi krog županskih volitev, v katerem se bosta pomerila dolgoletni župan Mohor Bogataj in novinec v politiki Boštjan Trilar. Prvi napoveduje kontinuiteto, drugi spremembe, oba pa sta v času kampanje tarči različnih očitkov.Da bo Bogataj imel precej težav pri osvojitvi drugega zaporednega, skupaj pa že četrtega mandata na čelu kranjske občine, je bilo jasno že pred volitvami. Dobil je šest protikandidatov, vsi pa so opozarjali na nujnost sprememb v gorenjski prestolnici.

 

Vendarle so ankete pred volitvami nakazovale, da ima Bogataj nekaj prednosti pred drugimi pretendenti za županski stolček. Izid volitev je bil tako precej presenetljiv, saj je Trilar zanesljivo zasedel prvo mesto z 38,9 odstotka glasov, medtem ko je Bogataj na drugem mestu zbral skoraj 800 glasov manj oziroma 33,6 odstotka.

 

Trilar je bil nesporen zmagovalec volitev tudi s svojo novoustanovljeno stranko Več za Kranj, ki bo v mestnem svetu zasedla največ, to je osem mandatov. Stranka za napredek krajevnih skupnosti, s katero kandidira Bogataj, pa je osvojila le dve svetniški mesti.

 

Rezultatu primerno je vzdušje pred drugim krogom volitev. "Zagovarjam kontinuiteto oblasti, kajti začeli smo toliko projektov, toliko zadev je odprtih, da je prav, da jih ustrezno dokončamo. Ne želim, da bi se ponovila zgodba izpred osmih let, ko so volivci zamenjali župana. V štirih letih se je tedaj naredilo precej škode, ki smo jo štiri leta po tem zopet popravljali," pravi Bogataj.

 

Kot enega izmed vzrokov za slabši volilni izid v prvem krogu letošnjih volitev Bogataj vidi v relativno nizki volilni udeležbi, ki je znašala 34,3 odstotka. Kot pravi, je odločitev o županu zelo pomembna za razvoj občine, zato je prav, da je ta odločitev odvisna vsaj od polovice polnoletnih občanov. 

 

Pred drugim krogom volitev, pred katerim Bogataj kar sam vodi svojo kampanjo, želi občanom znova predstaviti svoj program in jim povedati, kaj bilo v zadnjih štirih letih doseženega in kakšni so načrti za naprej. "Upam, da bom volivce na ta način prepričal, da se bodo v drugem krogu odločili za pravo rešitev," pravi Bogataj.

 

Trilar je na drugi strani prepričan, da je v Kranju napočil čas za spremembe na bolje. To po njegovem tolmačenju dokazuje tudi izid volitev, saj "je kar 66 odstotkov volivcev glasovalo proti zdajšnji oblasti, proti sedanjemu županu". "Prevzemite odgovornost v svoje roke, uporabite svoj vpliv in pridite na volitve," Trilar poziva ljudi.

 

V kampanji je bil precej kritičen do nekaterih praks delovanja aktualnega župana. Opozarjal je na njegovo bivališče izven občine, na domnevno sporne posle in politično kadrovanje v občinskih zavodih. 

 

Ostro je napadel tudi skrivalnice med SDS in Bogatajem, ki naj bi ga SDS tudi na teh volitvah podpirala, a tega ni javno obelodanila, najverjetneje tudi zaradi slabe izkušnje izpred osmih let. Prav izraz podpore SDS naj bi namreč tedaj Bogataja stal tretjega županskega mandata. 

 

Bogataj vse očitke zavrača. Podoben je tudi odziv Trilarja, ki se bori z anonimkami in očitki o neprimerni izobrazbi in prevelikem trošenju med volilno kampanjo. Kot pravi, je vesel, da, kot kažejo izidi prvega kroga, občani neresničnim navedbam iz anonimk ne verjamejo. 

 

V Več za Kranj naj bi prejeli tudi opozorila, da se na volilno nedeljo na voliščih pripravljajo incidenti. Zato stranka zahteva vpogled v seznam zaupnikov, ki ga je vložil Bogatajev predstavnik.

  

 

V Kranju oster boj za župansko funkcijo

 

Vir: http://svet24.si, 13. oktober 2014

 

V Mestni občini Kranj se obeta zanimiv drugi krog županskih volitev, v katerem se bosta pomerila dolgoletni župan Mohor Bogataj in novinec v politiki Boštjan Trilar. Prvi napoveduje kontinuiteto, drugi spremembe, oba pa sta v času kampanje tarči različnih očitkov.

 

 

Celoten članek

 

 

Lokalne volitve v Kranju: Boštjan Trilar za eksplozijo gospodarstva

 

Vir: www.sta.si, 12. oktober 2014

 

Boštjan Trilar je 46-letni gospodarstvenik in voditelj treningov pri družbi Gustav Käser Training International. Na volitvah kandidira s podporo novoustanovljene neodvisne stranke Več za Kranj. V prvem krogu je med sedmimi kandidati zbral največ, in sicer 38,9 odstotka glasov ter tako premagal tudi aktualnega župana.Nekdanji direktor Toyote Slovenija je novo ime v politiki. Ob odločitvi za kandidaturo je poudaril, da čuti osebno odgovornost, da se v Kranju zagotovi trajnostni razvoj ter se ustavita stagnacija oziroma nazadovanje. To je mogoče z več vključevanja in sodelovanja, transparentnosti in strateškega razmisleka, je prepričan.

Napoveduje, da si bo prizadeval za eksplozijo gospodarstva in nova delovna mesta ter sinergijsko povezovanje gorenjskih občin. Poseben poudarek bi namenil dvigu kakovosti življenja, skrbi za okolje in mladim družinam z otroki.

Pospešiti namerava črpanje evropskih sredstev, čemur bi služila tudi pisarna za pripravo projektov. Sredstva pa bi zagotovil še z javno-zasebnimi partnerstvi in prek prihrankov s prekinitvijo "spornih praks in povečanjem učinkovitosti".

Kritičen je do dela aktualnega župana Mohorja Bogataja, ki Kranj s štiriletno prekinitvijo vodi že 12 let. Opozarja na njegova sporna ravnanja v povezavi s prebivališčem, razdelitvijo poslov v Kranju in plačevanjem odvetnikov. Trilar se ob tem zavzema za uvedbo etičnega kodeksa, s katerim bi zagotovili pošteno odločanje mestnega sveta in funkcionarjev.

Zaenkrat še ni jasno, ali bodo Trilarju podporo izrekli tudi drugi, že izpadli kandidati za župana, ki so med kampanjo prav tako večinoma kritizirali delo dosedanjega župana. Kot pravijo, se o morebitni podpori še pogovarjajo z obema kandidatoma.

Trilarju bo v primeru izvolitve pri njegovem delu s 33-članskim mestnim svetom v podporo osem svetnikov z njegove liste Več za Kranj, ki so na volitvah zbrali največ, 22,5 odstotka glasov.

 

 

V znamenju kolaža in asemblaža

 

Vir: www.gtv.si, 8. oktober 2014

 

V Kranju so včeraj tudi uradno odprli letošnji mednarodni festival likovnih umetnosti. Tokrat je posvečen kolažu in asemblažu, obiskovalci pa si bodo do konec meseca lahko ogledali več kot 500 likovnih del 130-ih umetnikov iz 12-ih držav.

 

 

Celoten posnetek

 

 

Boštjan Trilar upa na zmago v drugem krogu

 

Vir: www.gtv.si, 7. oktober 2014

 

V številnih občinah so že izvolili župana, v mestni občini Kranj, kjer se je volitev udeležilo le nekaj več kot 34 odstotkov vseh volilnih upravičencev, pa bo potreben še en krog. Dozdajšnji župan Mohor Bogataj je prejel 33,6 odstotka volivcev, za precejšnje presenečenje pa je poskrbel zmagovalec prvega kroga, kandidat stranke Več za Kranj Boštjan Trilar.

 

 

Celoten posnetek

 

 

Kandidat za kranjskega župana Trilar poziva na volišča tudi v drugem krogu

 

Vir: www.sta.si, 7. oktober 2014

 

Županski kandidat stranke Več za Kranj Boštjan Trilar, ki se je skupaj z Mohorjem Bogatajem prebil v drugi krogu lokalnih volitev v Kranju, se je svojim volivcem zahvalil in jih pozval, naj odidejo na volišča tudi čez dva tedna.

Trilar je v prvem krogu zbral 38,9 odstotka glasov, aktualni župan Kranja Bogataj pa 33,6 odstotka glasov.

Po Trilarjevem mnenju je zgovorno "dejstvo, da sta dve tretjini volivcev nezadovoljni z delom občine v zadnjem mandatu". "Dobrih 66 odstotkov volivcev je glasovalo za spremembe na bolje," je prepričan.

V 33-članskem mestnem svetu je osem mest pripadlo Trilarjevi listi Več za Kranj, Bogatajevi Stranki za napredek krajevnih skupnosti pa dve mesti. "Osem sedežev za tri mesece staro stranko je priznanje za dosedanji trud in zaveza, da upravičimo zaupanje ljudi," meni Trilar.

Vse, ki so ga podprli skupaj s stranko, pa opominja, da volitev še ni konec in jih poziva, da se Kranjčanke in Kranjčani odpravijo na volišča tudi čez štirinajst dni. "Zelo pomembno je, da izkoristimo našo moč soodločanja in gremo volit," je še zapisal v sporočilu za javnost.

 

 

Zmage se veseli 22 županov

 

Vir: www.gorenjskiglas.si, 7. oktober 2014

 

V nedeljo smo v 212 občinah v Sloveniji volili župane in občinske svete. Od 1,7 milijona volilnih upravičencev se je volitev udeležilo 44 odstotkov volivk in volivcev. Na Gorenjskem je bila sicer volilna udeležba nad povprečjem v državi, najvišja je bila tokrat v občini Bohinj, kjer je šlo na volišča 65 odstotkov volivk in volivcev, skoraj šestdeset odstotkov volilnih upravičencev pa je volilo tudi v občinah Jezersko, Kranjska Gora in Naklo. V Kranju je volilo zgolj 32 odstotkov volilnih upravičencev, sicer pa za večino mestnih občin v Sloveniji velja podobno nizka volilna udeležba. 

 

 

Celoten članek

 

 

Župan bi iskal podporo levih in desnih, protikandidat bi se povezoval

 

Vir: www.zurnal24.si, 6. oktober 2014

 

Županska kandidata v Kranju bosta še dva tedna prepričevala in prosila za podporo volilcev.

46-letnega novinca v politiki, donedavnega šef Toyote Slovenija Trilarja, glede na prve neuradne delne rezultate nedeljskega glasovanja, podpira nekaj manj kot 39 odstotkov volilcev, 58-letnega Bogataja pa dobrih 33 odstotkov Kranjčanov in okoličanov, ki so oddali glas.

 

 

Celoten članek

 

 

Stari obrazi so prevladali, politične stranke izgubljale - V Kranju Bogataj in Trilar

 

Vir: Časnik Delo, 6. oktober 2014

 

V Kranju ni bilo presenečenja, saj nobeden od sedmih kandidatov ne bo zbral več kot polovice glasov. Preseneča le izredno nizka, manj kot 30-odstotna udeležba.

 

Sedanji župan Mohor Bogataj je v prvi izjavi napovedal zmago v drugem krogu.

 

Novinec v politiki, Boštjan Trilar, ki je s podporniki ustanovil stranko Več za Kranj, pa je omenil nizke udarce v kampanji in ironično čestital predsedniku Kranjske SDS Branku Grimsu, ker mu je uspelo spraviti svojega kandidata v drugi krog.

 

»Zdaj so maske padle in točno vemo, da SDS podpira Bogataja,« je izjavil Trilar. Po neuradnih podatkih je njegova lista osvojila osem mandatov, SDS pa pet.

 

Volilci doma, Trilar izziva Bogataja

 

Vir: www.dnevnik.si, 6. oktober 2014

 

»Pa položnice ne bom več plačal. Če lahko zvem po televiziji izide iz Pirana, ne pa iz tretje največje občine, niso vredni mojega denarja!« se je pridušal eden od podpornikov Boštjana Trilarja, ko so (prav tako kot Bogatajevi) zaman čakali prve izide vzporednih volitev. Javna televizija je Kranj preprosto prezrla, ne pa Pirana, Murske Sobote ali Novega mesta. »Mislim, da to odraža dejansko stanje Kranja pod dosedanjo oblastjo.

 

 

Celoten članek

 

 

Trenutni župan mora na še en preizkus

 

Vir: www.zurnal24.si, 5. oktober 2014

 

V Kranju bodo župana dobili šele čez dva tedna. Največ Kranjčanov podpira Boštjana Trilarja, izzivalca trenutnega župana.

Po doslej preštetih glasovih je največ volilcev v prepričal Trilar, podpira ga dobrih 37 odstotkov ljudi, trenutnega župana Bogataja pa nekaj manj kot 35 odstotkov. V Kranju se je sicer za župansko službo potegovali sedem kandidatov.

 

 

Celoten članek

 

 

V Kranju kaže na 2. krog z Bogatajem in Trilarjem

 

Vir: www.sta.si, 5. oktober 2014

 

V Mestni občini Kranj so po delnih neuradnih izidih lokalnih volitev občani največ glasov namenili Boštjanu Trilarju, ki se bo v drugem krogu pomeril z aktualnim županom Mohorjem Bogatajem. Trilar je po preštetih glasovih s 33 od 44 volišč prejel 37,7 odstotka, Bogataj pa 34,8 odstotka glasov.

 

 

Celoten članek

 

 

V Kranju v 2. krogu: Trilar in Bogataj

 

Vir: RTV Slovenija 1, 5. oktober 2014 

 

V nedeljo so potekale lokalne volitve za župana po posameznih občinah.

Intervju s kandidatoma za župana Kranja, ki gresta v 2. krog, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

 

 

Celoten posnetek

 

 

 

Soočenje kandidatov za župana Kranja

 

Vir: www.radio-kranj.si, 3. oktober 2014 

 

V petek, 3. 10. 2014, je v prostorih Radia Kranj potekalo še zadnje soočenje za župana pred lokalnimi volitvami. Za mesto prvega med enakimi se poteguje kar pet kandidatov in dve kandidatki: Irena Čebašek, Barbara Gunčar, Janez Černe, Zoran Stevanović, Andrej Šušteršič, Boštjan Trilar in aktualni župan Mohor Bogataj.

 

 

Celoten posnetek

 

 

Poiskati domače in tuje vlagatelje

 

Vir: http://www.rtvslo.si, 2. oktober 2014

 

Preureditev degradiranih območij, na katerih so včasih stale mogočne tovarne tretjega največjega industrijskega mesta v Jugoslaviji, vrnitev življenja v mestno jedro in delovna mesta - to so ključna vprašanja lokalnih volitev v Kranju.

Odgovore ponuja sedem županskih kandidatov, med katerimi sedanji župan Mohor Bogataj že četrtič naskakuje kranjski prestol. Najresnejšega izzivalca nekdanjega LDS-ovca, ki je skoraj postal kandidat SD-ja, zdaj pa kandidira s podporo SLS-a, bosta Cerarjev Andrej Šušteršič, sicer predsednik Nadzornega sveta Elektro Ljubljana, in Boštjan Trilar iz stranke Več za Kranj.

 

 

Celoten članek

 

 

Kdo bo vladal Kranju?

 

Vir: http://www.siol.net, 30. september 2014

 

V primeru, da bo Boštjan Trilar postal župan, bodo njegovi trije najpomembnejši ukrepi: povečanje učinkovitosti in motiviranosti občinske uprave, pri čemer bo pomembna izbira direktorja občinske uprave, vzpostavitev učinkovitega sodelovanja v mestnem svetu ter pravična in enakovredna delitev sredstev po krajevnih skupnostih.

 

 

celoten članek

 

 

Žagarjeva šola izvzeta iz razvojne strategije

 

Vir: http://www.gtv.si, 30. september 2014

 

V prostorih osnovne šole Staneta Žagarja v Kranju je včeraj potekalo omizje, na katerem so predstavili perečo, že več desetletij trajajočo prostorsko problematiko. Vodstvo šole je vse povabljene kandidate za župana Mestne občine Kranj pozvalo, naj čim prej nekaj naredijo za boljše učne pogoje tamkajšnjih učencev. (K. Ž.)

 

 

Celoten posnetek

 

 

Predstavljamo kandidate za župana Mestne občine Kranj

 

Vir: http://www.svet24.si, 30. september 2014

 

V nedeljo bomo na lokalnih volitvah volili župane in člane občinskih mestnih svetov, zato tudi te dni nadaljujemo predstavitev županskih kandidatov v enajstih mestnih občinah v Sloveniji.

 

Tokrat predstavljamo kandidate, ki se bodo v nedeljo spopadli za mesto župana Mestne občine Kranj. V gorenjski prestolnici kandidira sedem kandidatk in kandidatov, konkretne odgovore na naša vprašanja smo prejeli od petih.

 

 

Celoten članek

 

Lokalne volitve - vprašanja in odgovori

 

Vir: http://www.mojadruzba.si, 29. september 2014

 

Vprašanje:

Ali se strinjate, da društva in druge nevladne organizacije na področjih socialnega varstva, kulture, zdravja, športa, gasilstva idr. pomembno prispevajo k dvigu kakovosti življenja občanov?

 

Odgovor (Boštjan):

Vsekakor se strinjam, da društva in druge nevladne organizacije pomembno prispevajo k dvigu kakovosti življenja občanov, saj igrajo pomembno vlogo v družbi: pomagajo ostarelim in obolelim, ozaveščajo o zdravju in boleznih, skrbijo za okolje, pomagajo mlajšim in starejšim, gasijo požare ipd.
Iz mojih osebnih izkušenj in kar sem spoznal v zadnjih tednih, z obiski društev in drugih nevladnih organizacij, je komunikacija z občino ne nezadovoljivi ravni oz. jo je premalo.
Zato sem v svojem programu predvidel izboljšanje komunikacije in...  

 

 

Celoten članek

 

 

 

Kandidati za župana mestne občine Kranj

 

Vir: http://www.radio-sora.si, 26. september 2014

 

V petek, 26. 9. 2014, smo se dopoldne na Radiu Sora podali še v občino Kranj. Za mesto prvega med enakimi se poteguje kar pet kandidatov in dve kandidatki: Irena Čebašek, Barbara Gunčar, Janez Černe, Zoran Stevanović, Andrej Šušteršič, Boštjan Trilar in aktualni župan Mohor Bogataj.

 

 

Celoten posnetek

 

 

V gorenjski prestolnici se obeta volilni triler

 

Vir: http://www.dnevnik.si, 26. september 2014

 

V tretji največji občini v Sloveniji na lokalnih volitvah pričakujejo drugi krog. V

njem bodo volilci odločali predvsem o tem, ali so za novega človeka in (možen)

nov zagon nekoč močne občine.

 


Mohor Bogataj Lista: SZNKS Rojen: 17. 2. 1956 Izobrazba: univ. dipl. organizator Poklic: župan Tretji mandat je dobil brez kakršnega koli programa, četrtega želi z nadaljevanjem začetega. Kot največji uspeh navaja pridobitev evropskega denarja za milijonski projekt Gorki, a na drugih področjih večjih premikov ni bilo, še manj novih naložb. Vodil je veliko koalicijo, SD jo je zapustila pred volitvami. Za njim in z njim so vedno tudi ljudje brez formalne oblasti, a zelo pomembni – bivši odvetnik Kristijan Gnilšak, podjetnik in vodja kampanje Milan Podgoršek.

 

Kranjska stvarnost je žal taka, da nekoč pomembno industrijsko mesto (spomnimo se samo na Savo, Iskro, Planiko ali Ibi) nase prepogosto opozarja le še z aferami, kot je bila tista, ko so mestni svetniki iz proračuna pridobljena sredstva zapravljali za požrtije s stotinami kilogramov mesa. V ospredju afere je bila prav stranka, ki je predlagala Mohorja Bogataja za župana že na prejšnjih in

ga predlaga tudi na teh volitvah.

 

Medtem je v kranjskem mestnem svetu koalicija SDS (prvi človek je bil Branko Grims) in SD razpadla, v SD pa so se nato skregali, ker je del svetnikov še naprej podpiral Bogataja. Tudi sicer je podpora ali sodelovanje v kranjskem mestnem svetu vezana na številne druge interese in ne na programske sorodnosti ali strankarske usmeritve. Dokaz: kar trije mestni svetniki so v zadnjem mandatu dobili odlične službe v javnem podjetju Komunala.

 

 

SDS tudi v Kranju brez kandidata za župana

 

Protikandidati Mohorja Bogataja so večinoma novi v politiki, posebnost teh volitev je, da SDS kot trenutno najmočnejša stranka v mestnem svetu sploh nima svojega kandidata za župana. Podporo so obljubili Mohorju Bogataju.

 

Če največja stranka podpira Bogataja, so pri SD stavili na nov obraz in mlade, pri SMC pa iz sedanje opozicije v mestnem svetu potegnili Andreja Šušteršiča, ki bo stranki le težko izboril kaj več kot kakšen svetniški sedež. Barbara Gunčar s svojo listo rešuje čast žensk in deluje umirjeno in resno, a za spopad z »mašinerijo« drugih kandidatov bo to bržčas premalo. Nekoč podpornik in zdaj nasprotnik Bogataja je tudi brezposelni bivši policist Zoran Stevanović, ki dirka s svojo pisano listo. Najresnejši Bogatajev izzivalec je Boštjan Trilar – znani podjetnik, ki se ukvarja s prodajo avtomobilov. Trilar sicer nima dokončane fakultete, a je že s posrečeno potezo z zavzemanjem za etični kodeks ravnanja lokalnih politikov dregnil v osje gnezdo. V Kranju se namreč mirno lahko

zgodi, da podžupan Bojan Homan (SDS) sam sebi odobrava račune, ki jih na občino pošilja kot mediator.

 

Verjetno tudi zato Trilarju volilna napoved, ki jo je za Dnevnik opravila agencija Ninamedia, kot političnemu novincu napoveduje zelo dober rezultat in dvoboj v drugem krogu z Bogatajem. Preostali kandidati pa imajo precej manj možnosti. Med njimi je tudi kandidatka Irena Čebašek (Naprej Slovenija), ki se v kampanji sploh nikjer ne pojavlja, ne hodi na soočenja in nima plakatov. Trilar se je projekta lotil bolj resno, ustanovil stranko Več za Kranj in z relativno mladostjo in dobro retoriko nadomešča tisto, kar manjka vsem, ki so se do zdaj pojavili kot možni nasledniki Mohorja Bogataja.

 

 

Kranj se lahko le zgleduje po manjšem Šenčurju

 

Sicer pa v Kranju predvolilni spopadi že potekajo na vseh ravneh, občanom delijo »obremenilna« gradiva, programske usmeritve vseh nasprotnikov sedanjega župana (izvoljen je bil do zdaj trikrat) pa temeljijo na – spremembah. Predvsem v načinu dela, saj je sedanji župan znan tudi po samovoljnih odločitvah, ki potem s sodnimi odločitvami in izgubljenimi spori bremenijo

davkoplačevalce. Ko je na primer spodil lokalnega dimnikarja, je slednji sicer nepravnomočno od občine že iztožil skoraj milijon evrov.

 

Kranj je pod vsemi župani do sedaj drsel na vse hujše obrobje – gospodarsko, kulturno in športno močno središče je slabelo, lokalni oblastniki pa so vedno znova obljubljali razcvet, ki ga ni bilo. Zato je povsem logično, da je pred štirimi leti zmagal Mohor Bogataj, ki sploh ni imel programa, pred naslednjimi volitvami pa volilcem sporoča, da želi nadaljevati začeto.

 

Če iščemo odgovorne za kranjski zaostanek na vseh področjih, je trikratni župan Mohor Bogataj razumljivo prvi osumljenec. Kranj se lahko danes zgleduje po manjšem Šenčurju, ki ima veliko in cvetočo poslovno cono, nekoč eno najbolj industrijskih mest v bivši državi pa za podjetništvo ni storilo veliko. Prazna nova stanovanja kažejo, da tudi za priseljevanje Kranj ni več zelo zanimiv.

 

 

Bogatajeva prednost so lokalni mediji

 

Politična klima pred volitvami v Kranju ima dva pola. Na eni strani so vsi tisti, ki se ne morejo več sprijazniti s tem, da se je žalostno zaostajanje mesta nadaljevalo z uspešnim plenjenjem občinske blagajne. Na drugi pa so tisti, ki so v sedanji veliki županovi koaliciji prosperirali.

 

Vendar Mohorja Bogataja v tekmi za župana nikakor ne gre odpisati. Da je sam prepričan o svoji zmagi, zgovorno priča dejstvo, da ga sploh ne moti, če ga spet podpira in kandidira stranka, ki je v mesni aferi izgubila daleč največ ugleda in razpadla na dve stranki. Župana v tekmi za ponoven mandat podpira tudi bogati podjetnik Milan Podgoršek, ki se je v predvolilnem času vrnil s španskega otoka Tenerife, kjer sicer v glavnem živi.

 

Bogataj (kot mnogi drugi na Gorenjskem) ima tudi eno veliko prednost: mestna občina Kranj je velik oglaševalec v lokalnih medijih, kjer Kranjčani le malokrat izvedo za zgodbe, ki vodilnim na občini niso v ponos. Zato je položaj pred prvim krogom jasen: veliko je še neopredeljenih volilcev, spopad Mohorja Bogataja in Boštjana Trilarja pa bo pravi »volilni triler po kranjsko«.

 

 

Celoten članek

 

Trilar prehiteva Bogataja!

 

Vir: http://www.kr.trma.si, 26. september 2014

Kot poroča današnji Dnevnik, je raziskava v Kranju dala zanimive rezultate: med strankami Več za Kranj prehiteva vodilno SDS, podporniki župana (SZKN, SLS) pa niso zabeležili pomembnih rezultatov in daleč zaostajajo. Med kandidati sta Mohor Bogataj (malenkostna prednost) in Boštjan Trilar poravnana (23,5 : 22,9), kar je za novinca med kandidati lep izid in dober obet...


Celoten članek

 

 

Lokalne volitve: Kranjski županski kandidati stavijo na nov razvojni zagon Kranja

 

Vir: http://www.sta.si, 18. september 2014


Kandidati za župana Mestne občine Kranj so odgovarjali na vprašanja STA o prioritetnih projektih in zagotavljanju sredstev zanje ter o tem, kako bi okrepili vlogo Kranja kot regijskega središča.

Mohor Bogataj, 58 let, diplomirani organizator dela, župan MO Kranj (Stranka za napredek krajevnih skupnosti)
Med prioritetne projekte uvršča drugo fazo projekta Gorki, ki obsega izgradnjo kanalizacijskega omrežja na aglomeracijah Mlaka in Britof-Predoslje, novo avtobusno postajo in dokončanje obnove bivše ekonomske šole. Gorki namerava še naprej financirati iz kohezijskih sredstev, sofinanciranje pa pričakuje tudi za ostale projekte. Nova delovna mesta predvideva s spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij in zmanjševanjem birokratskih ovir pri pridobivanju raznovrstnih dovoljenj. Prepričan je, da je Kranj mesto z največjim razvojnim potencialom na Gorenjskem, njegovo vlogo pa bi okrepil z ustanovitvijo gorenjske univerze s sedežem v Kranju.

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Pridruži se

Želiš aktivno sodelovati pri spremembah v Kranju,

biti obveščen o pomembnih temah in dogodkih?

 

Preberi več

 

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Podpri nas

V skladu z zakonom lahko lahko donirate del dohodnine. Želite podpreti naše delo? 

 

Preberi več