Novice mediji

V Kranju spremembe na področju parkiranja

RA KRANJ, 07. 04. 2016, GORENJSKI MOZAIK, 13:30 07.04.2016
Kranjski mestni svetnice in svetniki so se včeraj zbrali na nadaljevanju 14. seje. Ta se je po posvetu vodij svetniških skupin že na začetku zaključila, vse predvidene točke pa so obravnavali kot 15. nujna seja. Svetnice in svetniki so med drugim potrdili odredbo o določitvi javnih parkirnih..
PREBERI VEČ

ZBUDIL SE JE KRANJ

Gorenjski Glas - Alenka Brun 04.03.2016
Ko je Sašo Papp pripravljal poseben večer v kranjskem Škrlovcu - stolpu, ki stoji v starem delu mesta ob Layerjevi hiši, si ni mislil, da bo dogodek privabil tolikšno število ljudi. Videti je bilo, kot bi se Kranj prebudil. V Škrlovcu je bilo živahno, vprašanja so deževala, manjkalo pa..
PREBERI VEČ

NEPOSREDNO ZA KRANJ

11.02.2016
PRENAVLJAMO STANOVANJSKO SOSESKO PLANINA V četrtek, 11.2.2016, je bila otvoritev kreativnih delavnic za prenovo stanovanjske soseske Planina. Namen vključevanja zainteresirane javnosti v prenovo je njihovo razumevanje problemov in potreb, njihova vizija ter usmeritve za trajnostne rešitve...
PREBERI VEČ

Po 40 letih v Kranju odlična lokacija za..

Služba za stike z javnostjo in protokol MOK 25.01.2016
Po 40 letih v Kranju odlična lokacija za avtobusni terminal   Izboljšana bo prometna varnost za šole in zdravstvene ustanove, boljša bo tudi pretočnost prometa in posledično manjši hrup, sprejetje prostorskega načrta za avtobusni terminal je pogoj za pridobivanje evropskih sredstev, za..
PREBERI VEČ

MOK bo vložil revizijo v sporu z dimnikarjem

Služba za stike z javnostmi MOK 21.01.2016
V več let trajajoči pravdni zadevi med MO Kranj in Dimnikarstvom Dovrtel je sodišče deloma pravnomočno odločilo. Zoper pravnomočno odločitev sodišča, ki MO Kranj nalaga plačilo odškodnine, bo kranjska občina vložila revizijo, saj meni, da so podane kršitve procesnega in materialnega..
PREBERI VEČ

Kranjski odpadki na Jesenice

Danica Zavrl Žlebir, Gorenjski glas 15.01.2016
Lastniki Komunale Kranj so ta teden sprejeli odločitev tem, kje bo podjetje prihodnje predelovalo odpadke. Med dvema ponudnikoma so se odločili za cenovno ugodnejšo ponudbo jeseniškega podjetja EKO-IN. Kranj – Občine ustanoviteljice so podjetje Komunala Kranj pooblastile, da sklene pogodbo..
PREBERI VEČ

Najlepše okrašeno mesto

RA KRANJ, AKTUALNO 09.01.2016
Sem se prav razveselila v preteklih dneh, ko sem videla, da je bil Kranj najlepše okrašeno mesto, se mi je letos namreč res dopadel. Prav tako se mi zdi, da se dogajajo premiki na bolje kar se tiče dogajanja in življenja v starem mestnem jedru. No v tem okviru izpostavimo, da bodo 14...
PREBERI VEČ

Prvi deček letos rojen v Kranju

MMC RTV SLO in drugi mediji 01.01.2016
Prvi novorojenček v novem letu v slovenskih porodnišnicah se je rodil 45 minut čez polnoč, in sicer je bil to deček v Kranju.  edtem, ko se je večina še vedno zabavala, se je prvemu Slovencu v letu 2016 že mudilo na svet. 45 minut čez polnoč se je v Kranju rodil prvi letošnji..
PREBERI VEČ

Ponovno odprtje učne poti do slapa Šum

RA KRANJ, GORENJSKA VČERAJ, DANES, JUTRI 25.12.2015
Jutri ob 17h bo uradno odprtje obnovljene poti do slapa Šum v Besnici. Na tehnično izjemno zahtevnem in strmem območju, velikosti približno enega hektarja, so v septembru prostovoljni in poklicni gasilci odstranjevali podrta drevesa, ki so ostala po katastrofalnem žledolomu. S tehničnimi..
PREBERI VEČ

Božič v Zavetišču za brezdomce Kranj

Trebušak Gregor, SVET, KANAL A 24.12.2015
GREGOR TREBUŠAK: Velikokrat lahko preberemo, da so to migranti, da so to lahko begunci in da ne poskrbimo za tiste domače ljudi. Že na začetku smo pokazali, da znate poskrbeti za tiste, ki pomoč res potrebujejo, ne glede na to od kod prihajajo. Ampak danes smo pogledali tudi kako bodo..
PREBERI VEČ

Gorenjska bi bila lahko še bolj razvita

Danica Zavrl Žlebir 15.12.2015
Kranj – Premier Miro Cerar je enodnevni obisk Gorenjske ocenil kot konstruktiven, nanj se je vlada dolgo pripravljala, v razvojnem dialogu pa je bila priložnost za izmenjavo mnenj o številnih konkretnih zadevah. Župani, ki so se odločili za bojkot, so to priložnost zamudili, je..
PREBERI VEČ

Glasbeni december

Gorenjski glas: Lesjak Samo 15.12.2015
Koncertna ponudba v Kranju v veselem decembru tokrat skrbi za širok spekter glasbenih okusov. Glavni trg je napolnila zasedba Raggalution, do konca meseca pa se obeta še vrsta zanimivih koncertov. P Samo Lesjak Čeprav je Trainstation Squat za nedoločen čas zaprl svoja..
PREBERI VEČ

Štiripasovnica med Šenčurjem in Kranjem vse..

Radio Kranj: Šalomon Peter 14.12.2015
RADIO KRANJ, 14.12.2015, AKTUALNO, 15:32PETER ŠALAMON (voditelj): Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič se je ob obisku vlade na Gorenjskem ustavil tudi v Kranju, natančneje ob cesti Šenčur – Kranj, kjer so dnevno dolgi zastoji. Želja je, da..
PREBERI VEČ

Gorenjski Župani na okopih

IGOR E BERGANT TV SLOVENIJA 1, 12.12.2015, ODMEVI, 22:08 12.12.2015
IGOR E BERGANT (voditelj): Ob obisku vlade na Gorenjskem močno odmeva tudi županski bojkot tega obiska. Nobeden od 18 gorenjskih županov se ni udeležil večernega srečanja s premierjem in ministri na Brdu pri Kranju. So pa večerno srečanje izkoristili gospodarstveniki iz te..
PREBERI VEČ

Kranj je spet oživel in v mestno jedro privabil..

Služba za stike z javnostjo in protokol MOK 04.12.2015
Na dan občinskega praznika je stari Kranj spet oživel s tradicionalnim prižigom luči. Praznično vzdušje pa že napoveduje več kot 214 dogodkov, ki se bodo zvrstili v mestnem jedru Kranja. Praznično vzdušje starega Kranja spremljajo svetlobni sporočilni verzi, božično drevo..
PREBERI VEČ

Kranj ima novega častnega občana.

RADIO 1 03.12.2015
To je doktor Peter Vencelj   Peter Vencelj: »Pomeni, da smo obojestransko si priznali ljubezen. Jaz sem imel Kranj ves čas rad in zdaj vidim, da ima Kranj tudi mene rad.« Priznanje je prejel na sinočnji slavnostni akademiji ob občinskem prazniku, ki ga bodo v Kranju danes..
PREBERI VEČ

Gasilci tudi letos z dobrim namenom

Služba za stike z javnostjo in protokol MOK 30.11.2015
Gasilsko reševalna služba Kranj tudi letos predstavlja koledar 2016 za dober namen. Tudi tokrat bodo izkupiček od prodaje namenili za dobrodelni namen. Gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj so že leta znani po prostovoljni pomoči, saj sodelujejo v številnih humanitarnih..
PREBERI VEČ

Cestna problematika v Kranju

Andrej Leban 08.04.2015
Vožnja v Kranj, vožnja za mirne   "Vse po zakonu, a hkrati vse narobe". O odseku, kjer sta pred dnevi v nevarnem križišču ugasnili dve življenji, bo narejena še ena nova študija ureditve za čas, ko bo država imela denar za investicije v infrastrukturo, čeprav..
PREBERI VEČ

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Pridruži se

Želiš aktivno sodelovati pri spremembah v Kranju,

biti obveščen o pomembnih temah in dogodkih?

 

Preberi več

 

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Podpri nas

V skladu z zakonom lahko lahko donirate del dohodnine. Želite podpreti naše delo? 

 

Preberi več