Novice mediji

Božič v Zavetišču za brezdomce Kranj

GREGOR TREBUŠAK: Velikokrat lahko preberemo, da so to migranti, da so to lahko begunci in da ne poskrbimo za tiste domače ljudi. Že na začetku smo pokazali, da znate poskrbeti za tiste, ki pomoč res potrebujejo, ne glede na to od kod prihajajo. Ampak danes smo pogledali tudi kako bodo nocojšnji večer preživeli brezdomci in tisti, ki so bolj kot ne sami. 
NOVINARKA: Danes bodo v kranjski razdelilnici postregli 93 obrokov. 
DARKO PETELINŠEK (Zavetišče za brezdomce KR): Danes imamo pa makaronovo meso, vendar zmeraj posebej dobimo kuhano in pa saj vidite mesa je dovolj. 
NOVINARKA: Jedi v teh dneh ne bodo nič bolj praznične, leto ima 365 dni, poskrbeti moramo, da so ljudje siti in na toplem skozi vse leto, pove Romina Purič.
ROMINA PURIČ (vodja Zavetišča za brezdomce KR): In se nam nekako ne zdi toliko pomembno kaj jedo na praznični dan, ampak da bodo tudi 15. januarja ali pa 8. aprila imeli prehrano kakršno pač ljudje potrebujejo. 
NOVINARKA: In za praznike bolj kot pomanjkanje hrane boli dejstvo, da jih marsikdo preživlja osamljen. 
DANICA: Tako je, imam šest otrok pa noben otrok ne more … Ne noben, tako da bom praktično sama. 
NOVINARKA: Tudi Damir že četrto leto praznike preživlja v zavetišču in vsako leto so želje bolj skromne, skromne a v današnjem času težko uresničljive. 
DAMIR: Spoštovanje do drugih, kaj naj rečem samo spoštovanje nas verjetno tudi kakšno spoštovanje do ljudi. 
NOVINARKA: Trenutno je v zahvaljujoč Hasanu praznično okrašenemu zavodu več kot 20 brezdomcev. Čuti se, da so prazniki in vsi ljudje smo bolj čuteči do sočloveka. No, ampak tudi po praznikih moramo poskrbeti za človeka dostojen vsak dan. 
TREBUŠAK: Ja vsi nimajo te sreče, da bi nocoj preživeli na toplem, v dobri družbi ali pa ob obloženi mizi. Zato, če se boste nanje spomnili s kakšno malenkostjo ali pa jih obiskali danes ali jutri, to naredi veliko razliko.

 

 


Nazaj na seznam objav

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Pridruži se

Želiš aktivno sodelovati pri spremembah v Kranju,

biti obveščen o pomembnih temah in dogodkih?

 

Preberi več

 

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Podpri nas

V skladu z zakonom lahko lahko donirate del dohodnine. Želite podpreti naše delo? 

 

Preberi več