Novice mediji

Cestna problematika v Kranju

Vožnja v Kranj, vožnja za mirne

 

"Vse po zakonu, a hkrati vse narobe". O odseku, kjer sta pred dnevi v nevarnem križišču ugasnili dve življenji, bo narejena še ena nova študija ureditve za čas, ko bo država imela denar za investicije v infrastrukturo, čeprav ustrezna rešitev morda pred nosom.


Avtocestni izvoz Kranj vzhod in odsek do krožišča na Primskovem sta najbolj obremenjena državna cestna odseka v Sloveniji s povprečnim letnim pretokom skoraj 25.000 vozil dnevno. Krožišče na Primskovem (pri trgovskem centru Mercatorja) je med najstarejšimi krožišči v Sloveniji. Da je ta odsek državne ceste zelo obremenjen, dokazuje tudi to, da je bilo do sredine marca 2015 kar 52 prometnih obvestil o zastojih. (Mestna občina Kranj)


Kaj predvideva rešitev za Kranj?


Predvideno je (ko bo denar) povečanje krožišča na Primskovem pri Mercator centru in razširitev obstoječe ceste proti Šenčurju v štiripasovnico. Tudi na vmesnem križišču z avtocesto pri izvozu z Jesenic bo zraslo krožišče, tam bo hkrati tudi izvoz za naselje Hrastje.


Ministrstvo: Prioritetno!


Na Mestni občini Kranj izpostavljajo, da je odsek Kranj - Šenčur v lasti države in da dosedanja večkratna opozorila pa tudi predlogi po ureditvi niso zalegli še ničesar. Se je pa konec marca župan Boštjan Trilar sestal z ministrom Petrom Gašperšičem prav na temo cestne problematike, ki duši Kranj. Gašperšič je obljubil, da bo ureditev odseka AC Kranj vzhod do krožišča Primskovo visoko na prioriteti v državnem operativnem načrtu.


Mestna občina Kranj bo po dogovoru pripravila prometno študijo, kakšni bi bili učinki na večjo pretočnost prometa, če bi naredili dva premostitvena pasova pri krožišču na Primskovem in začasno oziroma montažno krožišče pri avtocestnem izvozu v smeri Jesenic. Če bi ta študija pokazala dovolj velike pozitivne učinke na pretočnost prometa, bi bilo ministrstvo pripravljeno v tak projekt že v naslednjem letu.


Vas zanima, kaj je še napisal Andrej Leban o tej problematiki?


Celoten članek

 


Nazaj na seznam objav

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Pridruži se

Želiš aktivno sodelovati pri spremembah v Kranju,

biti obveščen o pomembnih temah in dogodkih?

 

Preberi več

 

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Podpri nas

V skladu z zakonom lahko lahko donirate del dohodnine. Želite podpreti naše delo? 

 

Preberi več