Novice mediji

Štiripasovnica med Šenčurjem in Kranjem vse bliže

RADIO KRANJ, 14.12.2015, AKTUALNO, 15:32

PETER ŠALAMON (voditelj): Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič se je ob obisku vlade na Gorenjskem ustavil tudi v Kranju, natančneje ob cesti Šenčur – Kranj, kjer so dnevno dolgi zastoji. Želja je, da bi na tem odseku zgradili štiripasovnico. Kot obljuba minister, bodo zadevo začeli reševati že v prihodnjem letu. 
PETER GAŠPERŠIČ: Tako kot je bilo predstavljeno ob ogledu, v naslednjem letu so že zagotovljena sredstva torej za izdelavo projektne dokumentacije. Ko bo to realizirano, se pa potem v letu 2017 predvidevajo odkupi zemljišč, pridobitev gradbenega dovoljenja in proti koncu leta 2017 bi se lahko pogovarjali torej o začetku te investicije, v kolikor bo seveda, ne, potem uspelo nam tudi zagotovit potrebna sredstva v naslednjih proračunih. Zdaj vemo za 2016-2017 je zagotovljeno torej za ta del, ne, priprave investicije, medtem ko v nadaljevanju bo pa potrebno še ta sredstva zagotovit. Tukaj pa poudarjam, da za neke novogradnje bomo potrebovali dodatni namenski vir, to pa je že omenjeni infrastrukturni cent. 
ŠALAMON: Kako kaže s tem infrastrukturnim centom, kdaj bi ga lahko dobili, je podpora zanj? 
GAŠPERŠIČ: To računamo, da bomo torej na vladi in tudi potem v državnem zboru obravnavali v začetku naslednjega leta skupaj s predlogom nacionalnega programa, katerega realizacija bo podprta s tem dodatnim namenskim virom, tako da nekje do sredine naslednjega leta, če bo vse uspešno, da bodo dogovori pozitivni, bi bilo lahko to realizirano. 
ŠALAMON: Pa bo ta denar šel v pravo namene? 
GAŠPERŠIČ: Kot rečeno, to bo jasno razvidno, zakaj bo ta dodatni namenski vir namenjen, bo razvidno iz tega nacionalnega programa, to bo namreč skupen paket. V tem nacionalnem programu bodo razvidni, kateri projekti se bodo v naslednjem 6-letnem obdobju realizirali, kolikšna je njihova vrednost in koliko teh sredstev je potrebno torej zagotovit, da bo ta program lahko izveden in ta potrebna sredstva bodo potem podprta s tem infrastrukturnim centrom. 
ŠALAMON: Tudi župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar si želi, da bi se prometna problematika na tem odseku končno začela reševati. 
BOŠTJAN TRILAR: Dodana vrednost je seveda jasna, prvič tekoč promet do Kranja omogoča določen pospešek turizmu, saj to je glavna cesta od mednarodnega letališča do Kranja, potem je ključnega pomena za razvoj industrijske cone Hrastje, ker dokler tukaj ne bo rešeno krožišče, je praktično nemogoče razvijati, seveda tam potrebujemo še določeno dodatno strukturo. In tretji zelo pomemben faktor je pa prometna varnost, tukaj smo imeli že kar nekaj nesreč, tudi dve v zadnjem času s smrtnim izidom. Seveda se minister Gašperšič tega zelo dobo zaveda, tako da smo praktično vso debato namenili temu, kako zagotoviti sredstva. Žal pa za gradnjo samo sredstva še niso zagotovljena, zato so nam povedali, da planirajo to zagotoviti iz tako imenovanega bencinskega centa,.seveda je pa treba to spraviti še skozi parlamentarno proceduro, zbrati in potem tudi financirati. 
ŠALAMON: Kako je z vašo podporo tenu ukrepu, bencinskemu centu? 
TRILAR: Seveda jaz se zavedam, pa tudi mestni svet kranjski se zaveda, da sredstva je treba zagotovit, drugače ne bo. Glede na to, da je vpliv na makroekonomijo ocenjen kot nizek, jaz to podpiram. 


Nazaj na seznam objav

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Pridruži se

Želiš aktivno sodelovati pri spremembah v Kranju,

biti obveščen o pomembnih temah in dogodkih?

 

Preberi več

 

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Podpri nas

V skladu z zakonom lahko lahko donirate del dohodnine. Želite podpreti naše delo? 

 

Preberi več