Novice mediji

V Kranju spremembe na področju parkiranja

Kranjski mestni svetnice in svetniki so se včeraj zbrali na nadaljevanju 14. seje. Ta se je po posvetu vodij svetniških skupin že na začetku zaključila, vse predvidene točke pa so obravnavali kot 15. nujna seja. Svetnice in svetniki so med drugim potrdili odredbo o določitvi javnih parkirnih površin, kjer se plačuje parkirnina, njena višina in način plačevanja. S tem bo konec aprila v neposredni bližini centra Kranja na voljo več parkirnih mest za kratkotrajno parkiranje. Z omogočanjem prostih parkirnih mest na širšem območju Krajevne skupnosti Center bo po besedah župana Boštjana Trilarja zagotovljena višja stopnja dostopnosti do javnih servisov, gospodarskih subjektov in starega mestnega jedra.

BOŠTJAN TRILAR (župan Mestne občine Kranj): Originalno gradivo je predvidevalo, da bi se ukinila brezplačna prva ura. Glede na to, da je bilo veliko pripomb na strokovnih komisijah, da je bilo tudi veliko pomislekov s strani krajevne skupnosti, smo to umaknili in smo spremenili uredbo samo v tej smeri, da so se modre cone razširile severno od občine. Istočasno pa se je na Stari Savi že začela gradnja parkirišč, ki bo omogočila, da bomo imeli dodatnih 140 parkirnih mest za abonente. Parkirišče bo upravljala Komunala Kranj, mesečna cena najema za abonente je 25 evrov. Čez približno mesec dni pa bodo ta parkirišča narejena. Na zgornjem delu pa bo okoli 50 parkirišč za dolgotrajno parkiranje. To bo pa narejeno nekako v 14 dneh.

NOVINAR RA KRANJ: Območje plačljivih parkirišč z dolgotrajnim parkiranjem se bo tako razširilo na Stritarjevo in Mladinsko ulico, del parkirnih mest med Mladinsko in Stritarjevo ulico, Gregorčičevo ulico od križišča s Partizansko cesto in Stritarjevo ulico do Ceste Staneta Žagarja, Cesta Staneta Žagarja od križišča z Bleiweisovo do križišča z Oldhamsko cesto, navzdolžne parkirne prostore, ki mejijo na parkirišče na Hujah, ob Likozarjevi cesti, na Cesti Ivana Slavca in Ljubljanski cesti.


Nazaj na seznam objav

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Pridruži se

Želiš aktivno sodelovati pri spremembah v Kranju,

biti obveščen o pomembnih temah in dogodkih?

 

Preberi več

 

Vprašaj, predlagaj...

Pošlji nam svoje vprašanje, sporočilo ali mnenje,

mi bomo poiskali odgovor.

 

Preberi več

 

Podpri nas

V skladu z zakonom lahko lahko donirate del dohodnine. Želite podpreti naše delo? 

 

Preberi več