Aktualno v fokusu

Aktualno v fokusu

Stanovanja za mlade so bila in ostajajo še naprej ena največjih prioritet stranke Več za Kranj. Anketa agencije Ninamedia je pokazala, da več kot polovica mladih, starih med 18 in 40 let, pravi, da v Kranju ni dovolj stanovanj. V prejšnjem mandatu smo mestni svetniki že sprejeli OPPN soseske Kranj ob Savi, kar je takratnemu županu Trilarju in upravi odprlo pot do pogovorov s Stanovanjskim skladom RS, ki so se na koncu zaključili z dogovorom za investicijo, vredno neverjetnih 28 milijonov evrov. Na obzorju se je pokazala realna možnost za izgradnjo 220 stanovanj. Projekt sočasno spreminja eno od degradiranih območij v Kranju - »Koreja«. Prestavljajte si naselje v zelenem okolju, z veliko drevesi, športnim in otroškim igriščem, tudi z vrtcem in trgovino.

Dovolj parkirišč, sodoben fitnes center in petminutni sprehod do starega mestnega jedra, dvignjena brežina s kolesarsko in sprehajalno potjo. Če dodamo še, da naj bi bila stanovanja najemniška, cene najema pa približno 20 odstotkov nižje od tržnih, potem je jasno, da je to soseska, ki mladim ponuja odlično priložnost za to, da poženejo korenine svoje prve samostojnosti prav v našem mestu. Sedanja občinska oblast je poskušala projekt ukiniti, vendar je prav svetniška skupina Več za Kranj to preprečila. Svetnicam in svetnikom smo predlagali, da izglasujejo sklep, da mora župan vključiti potrebno infrastrukturo (most in cesta) v osnutek proračuna za leto 2020. Ne smemo si privoščiti, da bi kranjska občina izgubila 28 milijonov državnih evrov! V resnici bi občina večji del svojega dela investicije pokrila iz komunalnega prispevka, tako da se nam zdi investicija približno 2,5 mio EUR s strani občine v primerjavi s kar 28 mio EUR, vloženih s strani države, več kot razumna vsota. Če pomislimo, da je trenutna oblast vzela denar s tega projekta in ga namenila novim reflektorjem na kranjskem stadionu, in to kar 1,2 mio EUR, se nam to zdi naravnost nesprejemljivo in predvsem zelo neodgovorno. Mladi morda tega niti ne vedo, a to je igra, v kateri izpolnjuješ predvolilne obljube in krepiš pozicijo svojih strankarskih kolegov na račun stanovanj za mlade. Vodstvo bi lahko našlo način, da se investicija v reflektorje zmanjša, ali morda našla kak dodaten vir sredstev, tako da bi bili na koncu zadovoljni vsi.

Svetniška skupina Več za Kranj bo še naprej pozorna na predloge, ki jih bo pripravljala občinska uprava pod taktirko novega župana, ter hitro in argumentirano reagirala na nesmiselne predloge, kot je bil ta za umik investicije v stanovanja za mlade družine v v Kranju.

Izvršni odbor stranke Več Za Kranj

Related Articles

Pravna obvestila

Varovanje zasebnosti

Kontaktni podatki