AKTUALNO

Delo v odborih na evropskih volitvah

Delo v odborih na evropskih volitvah

Stranka Več za Kranj  bo tudi za prihajajoče volitve v Evropski parlament, ki bodo potekali v nedeljo, 9. junija 2024, predlagala kandidatke in kandidate za člane volilnih odborov.

Če vas delo v volilnem odboru zanima, nam posredujte izpolnjeno in podpisano soglasje, ki ga najdete na tej povezavi do vključno petka, 23. marca. 2024 do 15. ure na sledeč način

  • po pošti na naslov: Več za Kranj, p.p. 568, 4000 Kranj,
  • v nabiralnik Več za Kranj, ki se nahaja v pritličju Adamičeve hiše v Kranju - Maistrov trg 11, v starem delu mesta Kranja,
  • na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (skenirano oz. fotografirano izjavo) - v zadevi sporočila naj piše "Volitve v Evropski parlament".
  • Pomembno odatno navodilo za pošiljanje soglasja po elektronski pošti: Ime datoteke ( skenirane izjave) naj ima obliko "ime priimek - soglasje". V primeru, da boste pošiljali več soglasij v elektronski obliki, naj  bo vsako soglasje v svoji datoteki. Velikost priloženedatoteke naj ne presega 4MB - kvaliteto oz. velikost fotografije ustrezno nastavite na svojem mobilnem telefonu oziroma jo uredite.

Po dosedanjih izkušnjah se prijavi zelo malo kandidatov, ki imajo stalno prebivališče v 6. volilnem okraju, ki obsega naslednje krajevne skupnosti oz. naselja: Naklo, Grad, Šenturška Gora, Poženik, Zalog, Cerklje na Gorenjskem, Brniki, Velesovo, Olševek-Hotemaže, Šenčur, Voglje, Kokra, Trboje, Jezersko, Voklo, Visoko, Tenetiše, Trstenik, Goriče, Golnik, Duplje, Podbrezje, Bela, Preddvor. Če poznate koga iz navedenih krajev, ki  bi rad sodeloval v volilnem odboru, mu prosim posredujete to sporočilo 

Zainteresirane kandidatke in kandidati, ki bi želeli sodelovati na predčasnem glasovanju, ki bo potekalo v torek, 4.,  sredo, 5. in četrtek 6. junija, naj na izpolnjeno soglasje dopišejo "predčasno glasovanje". 

Sodelovanje posameznega kandidata v volilnem odboru na predčasnem glasovanju in na dan volitev ni možno.

Prednost pri izboru bodo imele kandidatke in kandidati, ki so člani, simpatizerji oz. podpornika Več za Kranj. Pristopno izjavo najdete na spletni strani www.veczakranj.si.

Vsa prejeta soglasja bomo posredovali na Okrajno volilno komisijo, ki bo dokončno določila sestavo volilnih odborov. Okrajna volilna komisija skladno z veljavno zakonodajo pri sestavi volilnih odborov upošteva najprej predloge političnih strank, ki so zastopane državnem parlamentu, potem pa tudi predloge ostalih političnih strank in drugih organizacij.